Utisci sa 55. Sajma knjiga u Nišu + promocija knjige Severna Kapija: Stranice od peska

Poslednja nedelja 2018. godine bila je rezervisana za Sajam knjiga u Nišu. Kako ove godine nisam stigla da odem na beogradski sajam, nisam mogla da dočekam ovaj koji je u mom gradu. Spisak željenih knjiga uvek postoji, a sajamske cene su uvek atraktivne. 


I ove godine sam najviše pazarila na štandu Evrobook-a jer oni ubedljivo imaju najveće sajamske popuste i izbor knjiga koje me zanimaju. Kupila sam Svet bez kraja, Kena Foleta i već je obožavam. Knjiga je ogromna. Veća je čak i od prvog dela Stubovi zemlje, i jedva čekam da pročitam šta se sada dešava u Kingsbridžu. Pored ove, kupila sam u Upražnjeno mesto Dž.K.Rouling i Poslednju ženu Henrija VIII, autora Keroli Erikson. Obožavam Tjudorove i englesku istoriju, i nadam se da će ove knjiga biti dobra kao i knjige Filipe Gregori. Jako sam želela da uzmem i Istoriju magije, ali će to morati da ostane ze neku drugu priliku.


Na štandu Otvorene Knjige sam uzela najnoviju Severnu Kapiju: Stranice od peska sa posvetom autora. Otvorena knjige ima veliki izbor domaćih autora fantastike kojima trebamo dati šansu da nas uvuku u svoje svetove. Ovde sam upoznala i Dijanu Đorđević, autorku knjige Ženska Straža.


Svoj ovogodišnji ulov dopunila sam knjigom Arsen Lupen i plavooka dama, Morisa Leblana  i Šerlokom Holmskom: Šest Napoleona i time upotpunila svoje kolekcije džepnih izdanja. Fali mi još pet knjiga o Šerloku i biću srećna.



Severna Kapija i LibromanijaLagunin štand nisam mnogo gledala jer sam skoro kupovala na rođendanskom popusti i akciji 10 za 990 din, a i nisam videla neke drastične popuste. Posetila sam i štandove ostalih izdavačkih kuća, videla zanimljive naslove, ali me je novčanik sprečio u njihovoj kupovini. Dečije knjige su prelepe i ima zaista velikog izbora.

Sajam sam posetila pretposlednjeg dana jer sam želela da prisustvujem i promociji trećeg dela knjige Severna Kapija: Stranice od peska, na koju me je Danijel pozvao. Imam jako lepu saradnju sa Danijelom i ovo je drugi put da prisustvujem promociji njegovih knjiga. Uvek je lepo čuti šta autor ima da kaže o svojim knjigama ili tumačenje nekih delova.

Čuli smo kako je Danijel došao na ideju da piše baš o slovenskoj mitologiji i zašto je baš te likove izabrao da budu glavni akteri ove priče. Saznali smo koji deo je autoru najomiljeniji i kako će se zvati poslednji deo ovog serijala, kao i kakve su bile prve reakcije na Severnu Kapiju. Najzanimljiviji deo je da jedino Danijelova majka zna šta će se dešavati u poslednjoj knjizi, jer u suprotnom ne bi mogao da se vrati kući.


Miloš, Danijel i SnežanaPored prilike da uživo pitam šta me zanima, skoro sam imala prilike i da Danijelu pismeno postavim nekoliko pitanja o Severnoj kapiji, zajedno sa još nekim blogerima i instagramerima.

Na Danijelovom blogu posvećenom ovom serijalu možete pročitati šta smo to pitale u vidu čak dva teksta. Pored mene, pitanja su poslale i Jovana (Bookstaworm), Snežana (Bookwitch_77), Jelena (book_lover_jelena), Davorka (moja_biblioteka_) i Tamara (according.to.tam).

O prvom delu Severne Kapije: Duhovi prošlosti sam pisala na blogu, a tekst o drugom delu Severna Kapija: Glasovi u tami će biti uskoro objavljen. A sa čitanjem trećeg nastavka počinjem uskoro, pa očekujte i taj post.

Promociju su vodili Snežana Bookwitch i Miloš Petković, koga sam napokon imala prilike da upoznam. Miloš je mlad domaći pisac koji iza sebe ima već 16 knjiga. Piše fantastiku, ali je ove godine izdao i knjige za decu koje posebno želim da pročitam. :) Najpoznatije knjige su mu Vukovi sudbine i Perunov Hroničar. Na You Tubu možete pogledati i snimk sa promocije.

Upoznala sam i Jelenu sa instagram profila book_lover_jelena koja je jako fina devojka koja ima prelepe fotografije. Sve u svemu, na sajmu je bilo jako lepo druženje sa svima njima. Zadovoljna sam knjigama koje sam kupila i planiram da krenem sa čitanjem ubrzo.

Nadam se da ste imali prilike da posetite bar neki od sajmova knjiga u prethodnoj godini i kupili željene knjige. Uživajte u njima.


Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Dečak od stakla - Donato Karizi

Razum i osećajnost - Džejn Ostin

Lovac na duše - Donato Karizi