Unboxing: Sovina pošiljka - tema Hari Poter

Na instagramu stalno nailazim na razne kutije iznenađenja, koje pored knjige sadrže i fandom stvarčice, ali sve do sada se nisam odvažila na naručivanje istih.

Odlučila sam se za Sovinu pošiljku koju pratim već neko vreme. Uglavnom ne volim da kupujem stvari na neviđeno, ali kada sam videla da je tema oktobarske kutije ponovo Hari Poter, morala sam da naručim. Prošlog puta sam je propustila ali su me stvarčice oduševile. 



Kako su ovo kutije iznenađenja, znate samo temu ali ne i knjigu koju dobijate. Sa ovom kutijom ste knjigu mogli da birate, kako ne bi dobili istu koju imate. 

Postojala je mogućnost i naručivanja kutije bez knjige, a sa fandom stvarčicama i to za 1300din. Cena kutije sa knjigom je bila 1700din i to sa uračunatom poštarinom. Kako je meni falio samo šesti deo HP-a, ja sam naručila sa kutiju sa knjigom.

Na slici možete videti kako je kutija upakovana i prvo što vam privuče pažnju je ova mapa. Možete videti i  ovu sliku Harija i knjigu ispod nje. Dovoljno za početak. :)







A vidite ovaj simpatičan detalj u vidu pečata od voska. Genijalno....ja bih možda dodala i parče kanapa preko 'voska'. (ipak je samo slika, ne i pravi vosak)

Poznato je da tim Sovine pošiljke vodi računa o detaljima. Neke od ranijih kutija su imale jelkice i srca sa imenom poručioca. 

Prilikom naručivanja su me pitali i kojoj Hogvortskoj kući pripadam i mislila sam da će biti nešto u bojama Haflpafa. (ispalo je da je samo traka kojom je vezana mapa povezana sa Haflpafom. ) 






Kutija mi se generalno dopada. Čekala sam je skoro mesec dana, ali oprošteno im jer je Pošta štrajkovala. Moram priznati da sam se malo razočarala kada sam otvorila kutiju. Znala sam da će se stvari razlikovati od predhodne kutije ali sam neke od njih priželjkivala. :) 




Kutija sadrži:


- knjigu "Hari Poter i Polukrvni princ"

- čarobni štapić

- Mapu Hari Poter sveta

- Drveni bookmarker sa natpisom Forbidden Forest

- Sliku sa ilustracijom Harija

- Hemijsku u obliku pera

- Lančić sa zlatnom skrivalicom

- Dva bookmarkera od Evro Booka sa prikazom čarobnjačih kuća i prodavnica


Dopada mi se


Stvari koje mi se baš dopadaju u kutiji su hemijska u obliku pera i štapić. Štapić deluje baš profi i već se igram sa njim (da, imam 25 godina :) ), a hemijska je baš cool. Osećam se kao da napokon polazim na Hogvorts. Drveni bookmarker je pravila Kraftier i oduševljena sam kako je ispao. Čak je bio i jako lepo upakovan. Potrebni su talenat i strpljenje da bi se drvo oblikovalo i ukrasilo. Cenim trud jer i sama volim da pravim tako neke sitnice. 




Manje mi se dopada


Ne mogu da kažem da mi se nešto baš ne dopada, samo nisam mnogo oduševljena slikom Harija Potera. Slika jeste simpatična, ali ne znam šta bih radila sa njom. Evro Book-ovi bookmarkovi su mi preveliki za knjigu a (još uvek) nemam ona ilustrovana izdanja Hari Potera pa će za sada da sakupljaju prašinu. Lančić sa skrivalicom me je možda najviše razočarao. Kako i sama pravim ponekad nakit, deluje mi kao da sam i sama mogla da napravim ovo vrlo lako. Druga stvar je što kad je stavim, krila se spoje i ne izgleda više kao skrivalica. Čak i na slikama je jako teško da je namestim da izgleda lepo. Nekako sam se nadala da ću dobiti leteći ključ kao u prethodnoj kutiji. 


Očekivala sam da dobijem i pismo od tima Sovine pošiljke. Videla sam da je to praksa u prethodnim kutijama i zaista mi se sviđao taj detalj. Onda sam otvorila kutiju i shvatila da nedostaje pismo. :(

San


Možda je ovom razočarenju doprineo i san koji sam usnula to jutro pre nego što je kutija stigla. Sanjala sam da je kutija stigla, ali da je došlo do greške i da su mi poslali kutiju sa kućom Revenklo a ne Haflpaf. Kutija je bila prepuna, sa mnogo lepih i zanimljivih stvari. Još uvek sam bila pod tim utiskom kada je stigla kutija koja mi je tada (nakon sna) delovala poluprazna. 

Možda sam i potajno želela pozivno pismo za Hogvorts ili Marauder's mapu da dobijem u kutiji. :D



Opšti utisak je da je kutija zanimljiva ali me nije toliko oduševila koliko sam očekivala. Moguće je da sam malo prerasla ove fandom stvari. Sigurna sam da, da sam ovo naručila pre 10 godina, da bih bila oduševljena. Ovako mi je drago što napokon imam kompletiran serijal knjiga i par zanimljivih igračkica. Drago mi je da sam uzela kutiju sa knjigom jer verujem da bih u suprotnom bila baš razočarana. Da li vredi 1700din ne znam, ali kako je knjiga sama 1300, a poštarina 250din, mislim da je cena sasvim u redu. Ne verujem da ću uzimati više ovakve kutije jer sam shvatila da mi više odgovara da novac uložim u nešto što vidim i što mogu da izaberem a ne ovako na slepo. Videćemo...možda se i predomislim. ;) 

Nadam se da ću mapi da pronađem mesto u sobi, a da će štapić i pero lepo poslužiti za slikanje.
Želim da i ostale kutije budu uspešne kao ove do sada, i Jovani (Bookstaworm) i ostalim iz tima Sovina pošiljka želim puno uspeha u daljem radu!

Ocena 4/5

Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

Dečak od stakla - Donato Karizi

Razum i osećajnost - Džejn Ostin

Lovac na duše - Donato Karizi